Den perfekta gåvan

Fårskinn är en uppskattad present till exempelvis nyblivna föräldrar, till ett par som ska gifta sig eller till någon som fyller år.

Våra får följer naturens rytm

Betersdjur är nödvändiga för att bevara det unika kulturlandskapet och betesmarkernas biologiska mångfald. Utan betande djur försvinner de öppna hagarna vilket innebär att såm ljuskrävande blommor, fåglar och insekter försvinner.

Senaste nytt

Allt från skötseltips till reflektioner om livet på gården

Grönt gräs i november

När nu tackorna går i smågrupper med olika baggar är det härligt att de kan gå på bete. Men de behöver lite extra foder ändå. Hundarna guld värda när vi ställer ut ensilaget och de älskar att arbeta. Och tackorna uppskattar vinterfodret men sprider sig snart för att...

Torr snö gör lammskinnen rena och fina igen

Man kan passa på att fräscha upp fårskinnen nu medan det finns torr och fin snö. Ös snö på ullsidan eller tryck ner skinnen med ullen i snön och låt dem ligga så en stund. Sedan är det bara att skaka av snön och låta dem torka lite. Lystern och lockarna kommer...

Nya fårskinn

Nu har årets första säck med nya skinn kommit från Tranås Skinnberederi. Det var stora fårskinn i olika grå schatteringar med blanka fina lockar.

Fårskinn för hela familjen

Fårskinn är naturligt både för vuxna och barn. Endast fantasin sätter gränser för användning. Användningsområden förutom att sova på för både spädbarn och vuxna, kan vara att sitta på i läsfåtöljen, i bilen, i soffan, på golvet, i pulkan och i barnvagnen. Ullen har en förmåga att suga upp fukt, vilket innebär att barnet kan behålla värmen även om blöjan skulle läcka. Ull är ett naturmaterial, som känns varmt på vintern och svalt på sommaren. Ett fårskinn är därför lika skönt året om. Ett fårskinn är en uppskattad present till exempelvis nyblivna föräldrar, till ett par som ska gifta sig eller till någon som fyller år.

Gården Toran

Toran ligger i Valle härad i Västergötland på Billingens västra sluttning mellan Skara och Skövde. Namnet Toran kommer från det fornnordiska ordet för höjd. Gården som finns dokumenterad från 1600-talet, utgör en del av naturreservatet "Bockaskedeåsen - Toran". Trakten är en gammal kulturbygd i Öglunda socken strax norr om Varnhem. Området är ett populärt utflyktsmål framför allt i mitten av maj när de vilda körsbären blommar längs hela bergssluttningen.