Den perfekta gåvan

Fårskinn är en uppskattad present till exempelvis nyblivna föräldrar, till ett par som ska gifta sig eller till någon som fyller år.

Våra får följer naturens rytm

Betersdjur är nödvändiga för att bevara det unika kulturlandskapet och betesmarkernas biologiska mångfald. Utan betande djur försvinner de öppna hagarna vilket innebär att såm ljuskrävande blommor, fåglar och insekter försvinner.

Senaste nytt

Allt från skötseltips till reflektioner om livet på gården

Grönt gräs i november

När nu tackorna går i smågrupper med olika baggar är det härligt att de kan gå på bete. Men de behöver lite extra foder ändå. Hundarna guld värda när vi ställer ut ensilaget och de älskar att arbeta. Och tackorna uppskattar vinterfodret men sprider sig snart för att...

Vårvinter

Vacker och isande vårvinter med blommande vintergäck. I veckan fick vi hem ett par säckar med härliga får- och lammskinn från berederiet så nu finns det mycket att välja på för hugade skinnkunder. Själva börjar vi så smått förbereda oss inför årets lamning. Igår...

Fårskinn för hela familjen

Fårskinn är naturligt både för vuxna och barn. Endast fantasin sätter gränser för användning. Användningsområden förutom att sova på för både spädbarn och vuxna, kan vara att sitta på i läsfåtöljen, i bilen, i soffan, på golvet, i pulkan och i barnvagnen. Ullen har en förmåga att suga upp fukt, vilket innebär att barnet kan behålla värmen även om blöjan skulle läcka. Ull är ett naturmaterial, som känns varmt på vintern och svalt på sommaren. Ett fårskinn är därför lika skönt året om. Ett fårskinn är en uppskattad present till exempelvis nyblivna föräldrar, till ett par som ska gifta sig eller till någon som fyller år.

Gården Toran

Toran ligger i Valle härad i Västergötland på Billingens västra sluttning mellan Skara och Skövde. Namnet Toran kommer från det fornnordiska ordet för höjd. Gården som finns dokumenterad från 1600-talet, utgör en del av naturreservatet "Bockaskedeåsen - Toran". Trakten är en gammal kulturbygd i Öglunda socken strax norr om Varnhem. Området är ett populärt utflyktsmål framför allt i mitten av maj när de vilda körsbären blommar längs hela bergssluttningen.